Ga naar hoofdinhoud

Korte geschiedenis

Op 1 april 1981 is Alain Collewet, de vorige zaakvoerder, met het restaurant ‘In den Groenen Hond’ begonnen op de Markt te Zottegem. In 1984 kreeg hij de kans om te verhuizen naar een oude watermolen, die omgevormd werd tot restaurant (onze huidige locatie). Alain legde er ook een terras en parking aan. Daarnaast was er nog een aperitiefruimte, waar de klanten rustig van een drankje konden genieten alvorens aan tafel te schuiven.

Zoals eerder gezegd was de zaal vroeger een watermolen. De Stenenmolen werd voor 1700 opgericht en werd tot rond 1960 gebruikt als korenmolen. De aanwezigheid van een kollergang toont aan dat de molen destijds ook ingericht was als een olieslagerij. De molen is thans ingericht als een restaurant met de naam ‘Molenhoeve’. Een groot deel van het binnenwerk werd verwijderd. Het overdekt metalen bovenslagrad heeft een diameter van 2,65 meter en is 1,60 meter breed.

Door de jaren heen heeft Alain heel wat ervaring opgestreken, maar ook meerdere diploma’s en bekroningen gekregen. Hij was aangesloten bij verschillende verenigingen, zoals Culibel, Ambiance, Compagnon de la toque blanche, chaine des Rotisseurs, Les Disciples d’Auguste Escoffier, l’ordre Des Coteaux de champagne en andere.

Onze troeven

In den Groenen Hond speelt een brede waaier aan troeven uit om het onze klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Zo heeft ons restaurant een interieur dat rust en gezelligheid uitstraalt en heerst er een optimale sfeer om in te dineren. Wij beschikken over een zaal voor 65 personen voor onder andere verjaardagen, communies, familiefeesten en rouwmaaltijden.

Keer op keer zorgen wij ervoor dat u met volle teugen kan genieten van onze overheerlijke gerechten, en dit allemaal met een vlekkeloze service voor een betaalbare prijs. Al onze menu’s en gerechten zijn zorgvuldig samengesteld en klaargemaakt met dagverse producten. Wij kunnen u elke dag een ruim assortiment van wijnen aanbieden, voor ieder wat wils.

Verder zorgt ons ruime en mooi ingerichte terras ervoor dat u in de zomer nog meer kan genieten van onze uitgebreide menu’s en bijhorende verfrissende dranken. Naast ons terras ligt de authentieke watermolen, die het rustgevende geluid van kabbelend water perfect weergeeft.
Tot slot kunnen we met fierheid meedelen dat we tot de fijnste keuken van België behoren en hiervoor al verschillende prijzen hebben gewonnen.

Ligging

Ons restaurant heeft een zeer goede ligging. Enerzijds is het amper op 2 km van het centrum van Zottegem verwijderd en anderzijds op 5 minuten van de grote invalswegen. Bovendien kunnen we u een zeer ruime parking aanbieden waar u uw wagen zonder zorgen kunt achterlaten. Daarnaast is ons restaurant vlakbij de kerk van Elene gelegen, waar ook heel wat parkeerplaatsen zijn.

Back To Top